Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΟΥ




Υλικά

200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι (χωρίς τα κοτσάνια)

1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
1 μαρούλι κατσαρό
1 αντίδι (χωρίς τα κοτσάνια)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
6 ξερά σύκα
3-4 ραπανάκια (κομμένα στη μέση με τα φύλλα τους)
Σουσάμι μαύρο
1 ρόδι (τα σπόρια του)
1/4 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα

Για τη σάλτσα

4 κουτ.  Σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας κρέμα μπαλσάμικου
1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα σύκα σε λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το χυμό πορτοκαλιού περίπου 30 λεπτά για να μουλιάσουν.
Κόβουμε με το χέρι τις σαλάτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας τα μυρωδικά, τα σύκα, το ρόδι, τα καρύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε.
Σε ένα σέηκερ χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα και το χυμό πορτοκαλιού που χρησιμοποιήσαμε για τα σύκα. Βάζουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα σαλατικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα ραπανάκια το σουσάμι και με λίγα σύκα, ρόδι, και καρύδια που έχουμε κρατήσει.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου