Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



Υλικά

1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο παστό
1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
½  κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
χυμό από 1 λεμόνι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαρμυρίζουμε από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό, αλλάζοντας το 3-4 φορές.
Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, τη δάφνη και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες του μπακαλιάρου και περιχύνουμε με το λάδι και δύο φλιτζάνια νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου ώρα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου