Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΚΟΡΔΟΣΤΟΥΜΠΙ




Υλικά

6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 νεροπότηρα ντομάτα κονκασέ
1 κουτ. ζάχαρη
1 κουτ. ξύδι
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τις αλατίζετε  και τις αφήνετε στο νερό για περίπου 1 ώρα, τις στύβετε και τις ξεπλένετε με άφθονο νερό. Όλα αυτά τα κάνουμε για να ξεπικρίσουν. Τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και τις τηγανίζουμε στο λάδι χωρίς να τις αλευρώσουμε και μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ντομάτα να βράσει μαζί ε 4 κουτ. Σούπας  ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι. Όταν περίπου η σάλτσα μείνει στα μισά  του όγκου  της ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξύδι. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψάκι του φούρνου  και βάζουμε 1 στρώμα μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με το μισό σκόρδο. Βάζουμε  τις υπόλοιπες  μελιτζάνες  και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σκόρδο. Περιχύνουμε  με τη σάλτσα  ντομάτας και φουρνίζουμε το ταψί για 30 λεπτά στους 180΄και μέχρι να γίνει από πάνω μια κρούστα.

Σε πολλά σπίτια στη Ζάκυνθο στη σάλτσα ντομάτας βάζουν και 1 κρεμμύδι  τριμμένο στον τρίφτη που το σοτάρουν πρώτα και μετά ρίχνουν τη ντομάτα.

ΤΑΣΊΑ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΆΝΗ - ZΆΚΥΝΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου