Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ



Υλικά :

1/2 κιλό μακαρόνια No 6
200 γραμμάρια ταραμάς (κόκκινος)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 φλιτζάνια χυμός ντομάτας
3 κουταλιές μαϊντανός
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλλα και μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
φυλλαράκια μαϊντανού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό επί μία ώρα για να ξαρμυρίσει.
Τσιγαρίζουμε με το λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε τον ταραμά, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Βράζουμε τα μακαρόνια.  Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και στη συνέχει ρίχνουμε τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού. Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγη τριμμένη παρμεζάνα (όχι άλλο αλμυρό σκληρό τυρί), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου