Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


Υλικά

    250 γρ. φυτινη
    250γρ βούτυρο φρέσκο
    ½ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
    1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα και ψημένα
    1 βανίλια, μισό κουταλάκι αλάτι
    4-5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    Αχνή για το τύλιγμα

 Εκτέλεση

Χτυπάμε τα βούτυρα με την ζάχαρη και την βανίλια καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα ανακατεύουμε ελαφρά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλάκια και στο πάνω μέρος κάνουμε μια λακουβίτσα με το δάχτυλό μας για να κρατηθεί η ζάχαρη.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Όταν κρυώσουν τους τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου