Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΡΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ


Υλικά

4 πέρκες φιλέτο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½  φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 φύλλα δάφνης
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι σάψυχο φρέσκο
½  κουτ. γλυκού αλάτι
½  κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Απλώνουμε στον πάτο του ταψιού τις φέτες κρεμμυδιού πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα της πέρκας, το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και το σάψυχο.
Περιχύνουμε τα φιλέτα με το μείγμα της σάλτσας και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 20 λεπτά και ακόμα 5 λεπτά με ξεσκέπαστο το ταψί.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου