Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ



Υλικά

2 μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε λεπτές φέτες
3 κολοκυθάκια μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ροδέλες
3 πιπεριές  (κίτρινη, πράσινη, κόκκινη), ξεσποριασμένες, κομμένες σε κομματάκια
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
10 μανιτάρια κομμένα σε φέτες 
5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο αρωματικό (προαιρετικά)

Σάλτσα
3-4 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
6-7 κ. σούπας ελαιόλαδο αρωματισμένο
Μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι ξινομυζήθρα ή κατίκι
Φύλλα βασιλικού για στόλισμα
Κριτσίνια ολικής άλεσης ή κριθαρένια παξιμαδάκια

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε το γκριλ στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε σε μια γαβάθα τα λαχανικά, περιχύνουμε με αρωματικό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, να πάει παντού. Στρώνουμε λαδόχαρτο σε δύο ρηχά ταψιά του φούρνου και απλώνουμε επάνω τα λαχανικά σε μια στρώση. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, κάτω από το γκριλ, ανακατεύοντας δύο τρεις φορές, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Μπορούμε να ψήσουμε τα λαχανικά ολόκληρα στα κάρβουνα, και μετά τα κόψουμε σε κομμάτια.
Χτυπάμε στο μπλέντερ η σε ένα σέηκερ όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας. Στρώνουμε τα ψημένα λαχανικά σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα όσο είναι ακόμα ζεστά. Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σερβίρουμε, αφού τα μοιράσουμε στα πιάτα, βάζοντας από πάνω ξύσματα από τη ξινομυζήθρα ή το κατίκι.
Στολίζουμε με φυλλαράκια βασιλικού και τα συνοδεύουμε με κριτσίνια ολικής άλεσης ή κριθαρένια παξιμάδια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου