Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ




Υλικά

    900 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
    225 γραμμάρια βούτυρο
    450 γραμμάρια ζάχαρη
    150 γραμμάρια σταφίδες ξανθιές
    1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
    6 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουερ (60 γραμμάρια περίπου)
    Λίγο αλάτι
    1 βανίλια
    6 αβγά
    Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
    150 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου τριμμένη
    Κανέλα τριμμένη για πασπάλισμα
    Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα



Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών και προσθέτουμε την μυζήθρα λιωμένη με το πιρούνι, το αμύγδαλο, το κορν φλάουερ, το αλάτι, τη βανίλια, το λεμόνι και τις σταφίδες μουσκεμένες στο κονιάκ.
Στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Όταν το μαχαίρι βγει στεγνό, η μυζηθρόπιτα είναι ψημένη.
Όπως την βγάζουμε, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

ΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ - ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου