Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 κουταλάκια baking powder
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 πακετάκι βούτυρο
6 αυγά

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
1 ξυλαράκι κανέλλα
1 βανίλια
Το χυμό από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Για το μείγμα
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταία προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
Για το σιρόπι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 -15 λεπτά.
Μόλις τα γλυκό γίνει χλιαρό προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι μας και το αφήνουμε να το απορροφήσει.  Όταν κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου