Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ



 Υλικά

1 μεγάλο κουνουπίδι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι  κεφαλογραβιέρα
4 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας αλεύρι
μοσχοκάρυδο, κανέλλα
αλάτι, πιπέρι   
λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και ξεχωρίζουμε τις φούντες του, το βράζουμε σε αλατισμένο νερό 6 με 8 λεπτά το στραγγίζουμε και το κι αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα λειώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το αλεύρι για 2 λεπτά, ρίχνουμε το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα, ώσπου να φτιάξουμε μια πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη κανέλλα και το μοσχοκάρυδο. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και το κρεμμύδι.
Μόλις χλιάνει προσθέτουμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με φρυγανιά, απλώνουμε το κουνουπίδι και αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας ανακινώντας ελαφρά για να πάει παντού. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου