Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΛΙΚΕΡ ΜΗΛΟΥ


Υλικά

1 κιλό μήλα (κατά προτίμηση Ζαγοράς)
½ λίτρο  βότκα η τσίπουρο
½ λίτρο  κονιάκ
300 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. νερό
2-3 ξυλάκια κανέλας
1 ξυλάκι μοσχοκάρυδο
10 καρφάκια γαρύφαλλου

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια (όχι τη φλούδα), τα κόβουμε κυδωνάτα και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο. Προσθέτουμε τη βότκα και το κονιάκ και τα μπαχαρικά. Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος για ένα περίπου μήνα. Κατά διαστήματα το ανακινούμε.
Ανοίγουμε το βάζο, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σουρώνουμε σε γάζα έτσι ώστε να πάρουμε καθαρό υγρό υπολείμματα μήλου και μπαχαρικών.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 10 με 15 λεπτά, το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε στο βάζο μας το σιρόπι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υγρά. Τοποθετούμε το λικέρ μας σε ένα μπουκάλι και το αφήνουμε για 1-2 μήνες πριν το σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου