Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ



Υλικά

½ κιλό ζυμαρικά φιογκάκια
250 γραμ. διάφορα λαχανικά κατεψυγμένα
3 κονσέρβες τόνο σε νερό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
250 γραμ. μαγιονέζα
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
2 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φιογκάκια al dente και 3 λεπτά πριν τα σουρώσουμε προσθέτουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντάς με τις 2 κουταλιές λάδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιονέζα, την κέτσαπ και τον χυμό λεμονιού. Λειώνουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε στο μίγμα μαγιονέζας μαζί με το κρεμμύδι και μέρος του μαϊντανού. Προσθέτουμε το μείγμα στα ζυμαρικά.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες και όταν την σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου