Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ



Υλικά

1 κιλό πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες
1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα, σε κομμάτια
1 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες, ξεσποριασμένες
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές καυτερές, ολόκληρες
2 κουταλιές ντομάτα πάστα
1 πρέζα μπούκοβο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
100 ml κρασί λευκό
1 φύλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλλας
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το μπούκοβο, τα κρεμμύδια, και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 50-60 λεπτά, μέχρι να πήξει αρκετά η σάλτσα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου