Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ η ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΕΛΙΑ (ΣΥΝΤΑΓΗ ΙΘΑΚΗΣ)

Υλικά για 6 άτομα

    100 γραμ. σκληρό σιτάρι
    100 γραμ. ρεβίθια
    100 γραμ. φακές
    100 γραμ. ξερά μπιζέλια
    100 γραμ. φασόλια μέτρια
    100 γραμ. φασόλια μαυρομάτικα
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    αλάτι
    1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
    χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από βραδύς το στάρι, τα ρεβίθια, τα μπιζέλια, τα μπιζέλια και τα μέτρια φασόλια σε άφθονο κρύο νερό τουλάχιστον για 12 ώρες σε ξεχωριστά μπολ.
Την άλλη μέρα σε μια κατσαρόλα βράστε μαζί το στάρι, τα μέτρια φασόλια και τα ρεβίθια τουλάχιστον για μισή ώρα. Αμέσως μετά προσθέστε τις φακές, τα μπιζέλια και τα μαυρομάτικα φασόλια. Αλατίστε και συνεχίστε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά τουλάχιστον για 30-40 λεπτά, προσθέστε τα κρεμμύδια, περιχύστε με το ελαιόλαδο, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι η σούπα να γίνει πολύ πηχτή. Σερβίρεται ζεστή.

Σημείωση: Αν θέλετε πριν βάλετε το λάδι και το λεμόνι σουρώστε τα όσπρια και το στάρι από το νερό, ρίξτε το λάδι και το λεμόνι και σερβίρετέ τα σαν σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου