Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΛΑΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΟΣ




Υλικά

1 λαγός 1 1/2-2 κιλά
4 κεφάλια σκόρδο ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ώριμες ντομάτες τριμμένες
2-3 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι καφέ
ρίγανη αλάτι, πιπέρι

για το μαρινάρισμα:
1 φλιτζάνι καλό ξύδι 
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2-3 κρεμμύδια μέτρια σε ροδέλες
2 φύλλα δάφνης σπασμένα
10-12 κόκκους μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το λαγό και τον στεγνώνουμε. Τον κόβουμε σε μερίδες.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ξύδι, το κρασί, τα κρεμμύδια, τη δάφνη και το πιπέρι. 
Προσθέτουμε τα κομμάτια του λαγού και τον αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο 8 ώρες τουλάχιστον (καλύτερα να μείνει μια νύχτα).
Στο μεταξύ, σοτάρουμε 2'-3' το ψιλοκομμένο σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια.
Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια να ροδοκοκκινίσουν. 
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε  το σκόρδο, τη ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Ελέγχουμε καθώς ψήνεται αν χρειάζεται λίγο νερό.
Αφήνουμε να σιγοψηθεί 1-1 ½ ώρα ή όσο χρειάζεται, σκεπασμένος και στο τέλος προσθέτουμε τον μαιντανό .
(Σημ. αν χρησιμοποιήσουμε κουνέλι δεν χρειάζεται μαρινάρισμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου