Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΙΘΑΚΗΣ


Υλικά

1 κιλό ΓΑΡΙΔΕΣ
1 ποτήρι νερό
1 φλιτζανάκι λάδι
1/2 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 κούπα ρύζι
3-4 φρέσκα κρεμμύδια
1 κούπα καλαμπόκι
1 κουταλιά ξηρό δυόσμο 

Εκτέλεση

Πλένετε τις γαρίδες και αφαιρείτε τα κεφάλια και το κέλυφος, αφήνοντας στη θέση τους τις ουρές. Βράστε τις για 8 λεπτά στο νερό με το λάδι, μέχρι να κοκκινίσουν.
Στραγγίξατε και κρατήστε το ζουμί. Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, ρίξτε και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, το ρύζι και το δυόσμο.
 Όταν ψηθούν, προσθέστε το ζουμί που κρατήσατε από τις γαρίδες.
Αφήστε το ρύζι να φουσκώσει.
Σερβίρετε το ρύζι με τις γαρίδες δίπλα.

·        *  Αν και πρόκειται για ινδικό πιάτο, το συναντάμε στην παραδοσιακή κουζίνα της Ιθάκης ως    κληροδότημα της βρετανικής κυριαρχίας στο νησί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου