Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΥΠΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ




Υλικά

4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
3 πιπεριές, χωρίς τους σπόρους
1-½  καυτερή πιπεριά, χωρίς τους σπόρους
1 καρότο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο η μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα,
½ κουτ. γλυκού αλάτι
Πιπέρι
Κρουτόν και παρμεζάνα (προαιρετικά) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
 
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Λιώνουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας στο μπλέντερ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό, τα λαχανικά από το μπλέντερ, το κρεμμύδι το πράσο και το σκόρδο, την πάπρικα, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
Την σερβίρουμε ζεστή, με λίγο ψιλοκομμένο κόλιαντρο η μαϊντανό, συνοδεία κρουτόν  και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα (προαιρετικά).

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου