Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ




Υλικά

1 κιλό πατάτες μικρές
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 φλιτζάνι χυμό λαχανικών
1 κουτ. σούπας στίγματα σαφράν
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε κόκκους
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ, σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ, σούπας παπαρουνόσπορο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρηχή η ένα τηγάνι βαθύ ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες ανά στρώσεις.
Σκεπάζουμε με το καπάκι, ρίχνουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να ψηθούν μέχρι μέσα, ανακατεύουμε με μια κουτάλα για να μην κολλήσουν.
Όταν μαλακώσουν, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπαχάρι, το κρασί και το σαφράν, ανακατεύοντας σταδιακά.
Όταν εξατμιστεί το κρασί, σερβίρουμε τις πατάτες σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και τον παπαρουνόσπορο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου