Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ




Υλικά

2 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1φλιτζάνι ζάχαρη
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Ξύσμα 1 λεμονιού
2κρόκοι αυγών χτυπημένοι
Φέτες πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Σαντιγύ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλεύρι με λίγο γάλα και σιγά σιγά προσθέτετε τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τις φέτες πορτοκαλιού, τη σαντιγύ και τους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνετε το μίγμα στη κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πυκνώσει το υγρό. Σιγοβράζετε για λίγο ακόμη. Το αφήνετε να κρυώσει και κτυπάτε μέσα τους κρόκους.
Το σερβίρετε σε ατομικά σκεύη και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη για να μη σχηματιστεί πέτσα. Τη σερβίρετε κρύα και στολίζετε με φέτες πορτοκάλι και σαντιγύ.

Δεν γνωρίσαμε ποτέ την Έλλη της Ιθάκης, αλλά έφτιαχνε αυτή την υπέροχη πουτίγκα και έδωσε τη συνταγή σε μια φίλη που τη συμπεριέλαβε στη συλλογή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου