Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ




Υλικά

 ½ κιλό κριθαράκι χοντρό
½ κιλό διάφορα όστρακα (κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια)
ή ένα πακέτο ανάμεικτα θαλασσινά κατεψυγμένα
6 μεγάλες γαρίδες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι λευκό κρασί η 1 σφηνάκι ούζο
3 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε τα όστρακα και τις γαρίδες και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι η σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το φινόκιο και το κριθαράκι και ανακατεύουμε για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να το πιεί. Προσθέτουμε με δόσεις το ζεστό ζωμό λαχανικών - έχουμε μέσα ρίξει το κρόκο - και αφήνουμε να απορροφηθεί από το κριθαράκι, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας σταδιακά.
Προτού το κριθαράκι μαλακώσει προσθέτουμε τα όστρακα, τις γαρίδες με τα τσόφλια τους και τα αφήνουμε μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει όσο εμείς το θέλουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό, ώστε το φαγητό να μην είναι στεγνό.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).  

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου