Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ



Υλικά

  6 αυγά
  6 κουταλιές σιμιγδάλι
  2 κουταλιές ζάχαρη
  2 βανίλιες
  ξύσμα πορτοκάλι

Σιρόπι:

 1 ποτήρι νερό (ή 1/2 νερό, 1/2 χυμό πορτοκάλι)
 1/2 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα.
Ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα με πολύ ελαφριές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι, να μην κολλάει ζύμη πάνω του.
Σιροπιάζουμε και καλή απόλαυση!!!!

Προσοχή μην μας καεί, ψήνεται σε λίγα λεπτά.
Το ταψί ή η φόρμα πρέπει να είναι αλουμινίου, αλλιώς δεν θα φουσκώσει.

ΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ - ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου