Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ



Υλικά

2 χοιρινά ψαρονέφρια
100 γραμ. χαλούμι
30 γραμ. πάστα ελιάς
2 μεσαίες ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
σάψυχο
φρέσκο δυόσμο
ελαιόλαδο
χυμό απο 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το ψαρονέφρι. Απλώνουμε την πάστα ελιάς, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σάψυχο και το χαλούμι που το έχουμε κόψει σε λωρίδες. Παίρνουμε την μία ντομάτα, την φιλετάρουμε και την κόβουμε σε λωρίδες. Την βάζουμε πάνω στο χαλούμι και τυλίγουμε το ψαρονέφρι σε ρολό. Χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για να κλείσουν καλύτερα. Τα τοποθετούμε σε αντικολητικό ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου (ανά διαστήματα το γυρνάμε να ψηθεί από όλες τις πλευρές). Όταν ψηθεί το κόβουμε σε φέτες.
Για τη σάλτσα, παίρνουμε την άλλη ντομάτα και την κόβουμε κυβάκια. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε την τομάτα. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το δυόσμο στο τηγάνι και ανακατεύουμε και στη συνέχεια σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και μετά με κρασί. Αφήνουμε να πάρει βράση και το περιχύνουμε πάνω στο ψαρονέφρι. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή ψητά λαχανικά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου