Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΣΑΛΑΤΑ



Υλικά

4-5 μεγάλα πορτοκάλια ζουμερά
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτ. Τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, κοκκινοπίπερο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από του φλούδι τους κόβοντάς τα βαθιά να φανεί η σάρκα τους. Μετά τα κόβουμε σε κύβους. Τα βάζουμε σε μπολ. Σκορπάμε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
Τα περιχύνουμε με λεμόνι και λάδι και με μπόλικο αλάτι και κοκκινοπίπερο.

Στη Κέρκυρα καλλιεργείται πολύ το πορτοκάλι. Ένας από τους Άγγλους διοικητές της επί Αγγλοκρατείας έφερε την πορτοκαλλιέργεια στην Κέρκυρα. Σε αυτόν οφείλεται και η ομώνυμη ποικιλία πορτοκαλιών Μέρλιν. Οι Κερκυραίοι την εποχή εκείνη το χρησιμοποίησαν ακόμα και στις σαλάτες τους.
Έτσι λοιπόν  προέκυψε τούτη η πεντανόστιμη πορτοκαλοσαλάτα που σερβίρεται μαζί με κρεμμύδι και μπόλικη πάπρικα σε σκόνη.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΝΟΦΑΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου