Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΣΑ ΣΟΦΙΓΑΔΟ




Υλικά

2 κιλά τράγια πατσά κομμένη σε μικρά κομμάτια ( περίπου σαν καρύδι )
1 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια
1 κεφάλι σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτα.
1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι για το τελείωμα
1-2  φύλλα δάφνης
Κανέλα
Πρόκες γαρύφαλλο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε την πατσά και πετάμε το νερό.
Την τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Διαλύουμε την πάστα στο ξύδι και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε για λίγο το τσιγάρισμα και ρίχνουμε τη δάφνη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το αλάτι, το πιπέρι και 3 λίτρα νερό.
Βράζουμε την πατσά, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά, για δύο μέχρι δυόμιση ώρες  (αν χρειαστεί αφήνουμε να βράσει περισσότερο) μέχρι να πιεί τα υγρά της και να βράσει.
Στο τέλος ρίχνουμε τις δύο κουταλιές ξύδι και αφήνουμε να πάρει μια - δυο βράσεις.

Η καταλληλότερη πατσά είναι η τράγια, αλλά γίνεται και από μικρότερα ζώα, βετούλια.  Το μυστικό της είναι το μπόλικο λάδι και η πάστα.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΝΤΎΠΑ - ΛΑΓΙΟΥ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου