Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ




Υλικά

1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα μύρτιλα η φράουλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
4 μπανάνες
3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
3 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
κανέλλα
200 γραμμάρια παγωτό βανίλια ή καϊμάκι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την μαρμελάδα, το μέλι και 2 κουταλάκια ζεστό νερό μέχρι το μέλι να διαλυθεί και να γίνουν όλα ένα μίγμα. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες η κατά μήκος στη μέση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια μπανάνας στο τηγάνι και τα ψήνουμε  για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας συχνά.
Σερβίρουμε βάζοντας πάνω από τις μπανάνες δύο μπάλες παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και περιχύνουμε με το σιρόπι των μύρτιλων η της φράουλας. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα, τις σταφίδες και την κανέλλα και τις σερβίρουμε ζεστές.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου