Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ


Υλικά

½ κιλό μακαρόνια για παστίτσιο η πένες
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
2 φλυτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα στο μπλέντερ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
1 κιλό πατάτες κομμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½  κουταλιά σάψυχο
½ κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι,
Κανέλλα, μοσχοκάρυδο
Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το πράσο περιμένουμε να τσιγαριστούν και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το σάψυχο,  τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 με15 λεπτά.
Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, από πάνω απλώνουμε τη γέμιση λαχανικών και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια που έμειναν. 
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, τις σουρώνουμε και όσο είναι ζεστές προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Βάζουμε τον πουρέ πάνω στα μακαρόνια και τον στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε στο τέλος με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια του παστίτσιου μας ροδίσει.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου