Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ



Υλικά

1½ κούπα λάδι
1\2  κούπα βούτυρο φρέσκο η  φυτίνη
3\4 κούπα πορτοκάλι
1\2 κούπα κονιάκ
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκάλι
3\4  κούπα ζάχαρη
8 κούπες αλεύρι μπλε
2 κουταλάκια μπεκιν
1 κουταλάκι  σόδα

Σιρόπι
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
κανέλα ξύλο
γαρίφαλο (πρόκα)

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ λάδι, βούτυρο, πορτοκάλι, κονιάκ, ζάχαρη, ξύσμα και τα χτυπάμε αρκετά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεκιν και τη σόδα στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το υλικό του μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι σιγά, σιγά .
Τα πλάθουμε όχι πολύ μεγάλα και τα ψήνουμε στους 180°c για  30′ .
Αφού ψηθούν τα σιροπιάζουμε . Ζεστά τα μελομακάρονα, κρύο το σιρόπι. Αφού πιούν το σιρόπι τα γυρνάμε ανάποδα μέσα στο ταψί για να πάει το σιρόπι και στο πάνω μέρος του γλυκού.
Θα χρειαστεί 1 ¼  κούπα καρύδι τριμμένο για το γαρνίρισμα.

 ΙΩΑΝΝΑ ΓΡΙΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου