Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ



Υλικά

1 αστακός 1.000 – 1300 γρ
2/3 ποτήρια ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, 3 δαφνόφυλλα, νερό
2 ποτήρια του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι του νερού κονιάκ
λίγος βασιλικός
800 γρ μακαρόνια (χειροποίητα που ονομάζονται μυλέλια)
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι.

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι, το ξύδι και 2 δαφνόφυλλα.
Περιμένουμε να βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τον αστακό και τον βράζουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τον αστακό από το νερό, αλλά δεν το χύνουμε. Καίμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.Το σβήνουμε με κονιάκ.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα  ντοματάκια ή τις φρέσκες ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και 1 δαφνόφυλλο.
Περιμένουμε λίγο μέχρι να δέσει η σάλτα μας και προσθέτουμε λίγο – λίγο νερό χρειάζεται (3-4 ποτήρια) για να βράσει ( θέλει 40 λεπτά), στα 10 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον αστακό, που τον έχουμε κόψει όπως μας αρέσει και που δεν έχουμε πετάξει τίποτα από το εσωτερικό του. Ανακατεύουμε τον αστακό στη σάλτσα και τελευταίο ρίχνουμε το Βασιλικό.
Βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό όπου βράσαμε τον αστακό. Το νερό του αστακού, πριν βάλουμε να βράσουμε τα μακαρόνια, το έχουμε σουρώσει πολύ καλά, άπω σουρωτήρι όπου έχουμε βάλει πανί για να είναι σίγουρο ότι δε θα περάσει τίποτα, γιατί κάποιες φορές ο αστακός ενώ βράσει αφήνει ακαθαρσίες και πολλές φόρες άμμο.
Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν λίγο. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και ρίχνουμε στη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε ρίχνοντας απο πάνω φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ - ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου