Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

AΓΡΙΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ




Υλικά

1 ματσάκι άγρια σπαράγγια
5 - 6 αυγά
1/3 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τα ξερά ή κόβουμε τις ξερές ουρές, αν έχουνε.
Μετά τα πλένουμε, τα δένουμε αν θέλουμε σε ματσάκι με μια κλωστή να μη σκορπάνε και τα βάνουμε στην κατσαρόλα να τα ζεματίσουμε.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αμέσως μετά τα σπαράγγια (δεν πρέπει το λάδι να κάψει).
Αφήνουμε τα σπαράγγια να τηγανιστούν (δεν πρέπει να παραψηθούν, απλά να μαραθούν) και προσθέτουμε το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε για να πάνε τα αυγά παντού. Αν θέλουμε προσθέτουμε τυρί ακόμη και μπέικον. Όταν γίνει σαν ομελέτα είναι έτοιμο.

·         Επίσης προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια και 1 πράσο. Σε αυτή τη περίπτωση σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο (ψιλοκομμένα σε ροδέλες) και μετά ρίχνουμε τα σπαράγγια και ακολουθούμε τη συνταγή. Μερικοί για να το κάνουν πιο "πλούσιο" ρίχνουν και κοματάκια φέτα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου